Slechte voorbeelden

Wordt aan gewerkt

Hoe het niet moet, toegankelijkheid vormgeven, dat is waar we regelmatig tegenaan lopen. Soms zijn slechte voorbeelden de beste manier om in te zien hoe het wel moet. 

De echte fails zie je onderaan in de fotovoorstelling. Die zijn vaak komisch, maar toch...ze bestaan echt. De wat minder voor de hand liggende slechte voorbeelden bespreek ik, zodat deze fouten in het vervolg niet meer gemaakt hoeven worden. Doe er je voordeel mee.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand...

Hoe vaak komt het niet voor dat de spiegel in het aangepaste toilet of in de aangepaste badkamer van een hotel veel te hoog hangt. Ik begrijp er niks van. De spiegel moet gewoon direct boven de wastafel beginnen. Zo simpel is het.

Soms is er gekozen voor een speciale spiegel die schuin naar beneden gericht kan worden. Niet aanschaffen! Ze zijn duur en gaan bijna altijd kapot of zitten na verloop van tijd zo vastgeroest dat je er geen beweging meer in krijgt. Schoonmakers zetten die spiegels standaard rechtop, en hem weer verzetten vanuit je rolstoel is vaak niet te doen. Dus gewoon een normale spiegel, direct boven de wastafel hangen, klaar. 

En als je echt nog wat extra's wil doen als hotel eigenaar, dan zorg je dat er ook een make-up/scheerspiegel aanwezig is in de badkamer. Let dan ook weer op de juiste ophanghoogte. Of koop een staande, nog praktischer.