Google local guides

Sinds een aantal jaar doe ik mee aan het zogenaamde Local Guides programma van Google Maps. Iedereen met een Google account kan Local Guide worden.


Dit bestaat al een tijdje, maar ik werd enthousiast toen Google ging promoten dat er ook toegankelijkheidsinformatie in Maps wordt opgenomen. Dat is geweldig! Zo kan er veel toegankelijkheidsinformatie op een makkelijke manier beschikbaar komen en ook nog eens Wereldwijd!


En ja, nu is het misschien nog beperkt en je kan je afvragen of degene die het invult wel weet waaraan een aangepast toilet moet voldoen. Met voldoende foto’s wordt dat wel duidelijk en kan iedereen zelf zien of de toegang en het toilet geschikt is. Google probeert de Local Guides hierin ook te ondersteunen door een informatieblad over het beoordelen van de toegankelijkheid aan te bieden. Goed zo!


Ook stelt Google vragen over de locatie. Je kan niet een standaard vragenlijst invullen, wat ik eigenlijk wel een beetje jammer vind. Nu krijg je niet altijd de vragen over toegankelijkheid te zien.

Maar de reviews, daar kan ik al de informatie sowieso in kwijt, met de bijbehorende foto’s. Dus… plaats ik foto’s van voordeuren van restaurants en van aangepaste toiletten….


Google zal misschien wel denken…., maar als ik er iemand mee kan helpen om de juiste informatie te vinden, dan is dat natuurlijk super. Zelf ben ik ook altijd op zoek naar die gegevens en zie ik het liefst een foto. Dus, mocht je geïnteresseerd zijn geraakt, ga naar Google Maps en geef je op als Local Guide! En als je uit eten wilt of een attractie bezoeken kan je dus veel informatie vinden in Google Maps.

Sommige foto's zijn al meer dan 2 miljoen keer bekeken!


Hieronder vind je de links naar de besproken websites:

Local guides en promoten toegankelijkheid

Informatieblad beoordelen toegankelijkheid

Mijn plaatsen en reviews